Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca acull la reunió del patronat d’Inform, titular del programa SEFED

06 de febrer de 2024

La setmana passada es va reunir a la Fassina de Vilafranca del Penedès el patronat de la Fundació Inform. A l’acte hi va assistir el tinent d’alcalde d’Ocupació, Jordi Junyent, com a representant de l’Ajuntament al patronat, que està presidit per l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido. Hi van assistir representants polítics i tècnics dels diferents municipis que conformen el patronat (Santa Coloma de Gramenet, El Prat de Llobregat, Lleida, Tarragona, Valls, El Vendrell, Manlleu, Sabadell, Rubí, Molins de Rei, Reus, Sant Pere de Ribes, Tortosa Santa Perpetua de Mogoda i Vilafranca).

A la reunió del patronat es van presentar les Línies Estratègiques i el Pla d’Acció per al 2024. Els eixos estratègics seran la internacionalització, el desplegament territorial, l’excel·lència i la innovació.

La Fundació Inform és titular del Programa SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives, que té l’objectiu de millorar les competències professionals de les persones en situació d’atur laboral amb el certificat de professionalitat d’Activitats de Gestió Administrativa. El SEFED es desenvolupa mitjançant la metodologia de la simulació, amb la finalitat de poder integrar-se a un mercat laboral cada cop més exigent. El pla formatiu consta de 920 hores de formació de les quals 80 hores són pràctiques en empreses del sector a la comarca i 40 hores de formació complementària.

L’empresa simulada RAÏMIVI, SAS, és l’empresa del programa SEFED de Vilafranca, dedicada, en el marc de la metodologia de la simulació,  a l'elaboració i comercialització de vins, caves, brandis i moscatells.

Demostració el PFI Auxiliar d’hoteleria

Al final de la reunió del patronat, l’alumnat del PFI Auxiliar d’hoteleria va oferir un dinar als assistents posant a la pràctica els aprenentatges realitzats durant el curs. Els Programes de Formació i Inserció s’adrecen als joves de 16 fins a 21 anys, que no han obtingut el graduat en ESO amb l’objectiu d’aconseguir la reinserció acadèmica o la transició al món del treball. Tenen una finalitat educativa, formativa i professionalitzadora i proporcionen a l’alumnat el desenvolupament personal i l’adquisició de competències professionals que li permetin una inserció social i laboral satisfactòria així com ampliar les seves competències bàsiques per seguir els estudis en els ensenyaments d’educació secundaria obligatòria (ESO) o de formació professional (CFGM).

pujar inici