Ajuntament de Vilafranca del Penedès

L'alcalde

És una gran satisfacció poder-vos donar la benvinguda al lloc web de l’Ajuntament de Vilafranca, el portal on podreu trobar tota la informació i els tràmits relatius a la institució municipal.

Per a mi és un privilegi poder saludar-vos des de l’alcaldia, càrrec al qual vaig accedir el 17 de juny de 2023. Un somni des de jove que s’ha fet realitat. La meva passió sempre ha estat la política local. És part important de la meva vida, una vocació que neix dins la meva trajectòria personal, familiar i professional.

La política és a tot arreu, per a mi és un compromís i l’esperança que les coses es puguin fer d’un altre manera. Des de les ciutats, podem fer front als reptes globals com el canvi climàtic o les desigualtats. La política municipal permet, des de la proximitat i la seva capacitat d’incidència, canviar la vida de les persones. Té una capacitat transformadora sense límits, amb visió local i global.

Soc enginyer de Telecomunicacions de professió, una activitat que porto desenvolupant des de fa més de 25 anys i que he compaginat amb la meva vocació de servei públic, des que al 1999 vaig entrar a ser regidor de l’Ajuntament. Soc directiu a l’empresa multinacional IBM Spain i coordino el programa Ciutats Digitals. Penso que és imprescindible tenir una professió, la teva, abans de dedicar-te en cos i ànima a la política. De la política se’n gaudeix, no se’n viu, és una vocació que t’empeny a dedicar el teu temps i treball als altres, per avançar en l’equitat i la igualtat i per desenvolupar objectius comuns.

Tenim molts reptes al davant, però Vilafranca té molta força. La força de les més de 400 entitats, del sector econòmic i social, la força dels vilafranquins i de les vilafranquines. Volem una Vilafranca capital cultural, esportiva, que ofereix oportunitats laborals, que retingui el talent local, que no deixi ningú fora i asseguri oportunitats, que treballi colze a colze amb les entitats de tots els sectors (econòmic, social, cultural, esportiu, del món dels castells...), que doni suport a la innovació i als creadors locals, que la marca “Vilafranca” sigui arreu senyal de qualitat, d’autenticitat, d’inclusió..., una Vilafranca que és capital de comarca, que vol impulsar el Penedès com un espai diferenciat entre l’àrea metropolitana de Barcelona i el camp de Tarragona.

Estem enamorats de la nostra Vila i del Penedès.

Des del govern o des de l’oposició, sempre he entès la política des del diàleg i l’acord, posant per davant l’interès local per sobre de qualsevol lògica de partit. Volem que aquesta nova etapa a l’Ajuntament estigui marcada per la proximitat i el diàleg obert i constructiu amb tothom: amb els equips tècnics municipals, amb tots grups municipals, amb les entitats i les associacions de tots els àmbits, i en definitiva, amb tots els vilafranquins i les vilafranquines. Tant jo personalment com l’equip de govern que encapçalo tenim la sincera voluntat d’escoltar i dialogar tothom amb complicitat, empatia i respecte mutu.

No hi ha un honor més gran que ser l’alcalde de la vila on has nascut i crescut, on vius amb la teva família i amics, i poder treballar per assolir una nova etapa de progrés per a tothom. Posaré tot el meu esforç i les ganes per aconseguir-ho. Vilafranca s’ho mereix.

Visca Vilafranca!
Visca el Penedès!
Visca Catalunya!

FranCisco Romero i Gamarra
Alcalde de Vilafranca del Penedès

pujar inici