Ajuntament de Vilafranca del Penedès

L'alcalde

Benvolguts i benvolgudes,

Vilafranca del Penedès és una ciutat capital de comarca, dinàmica i innovadora, un epicentre de comerç i de serveis. És una població amb identitat pròpia, capital del Penedès, que pot presumir d’un gran llegat cultural i patrimonial del qual me n’agrada destacar tot allò vinculat a la vinya i el vi i a la cultura popular i tradicional, personificades en la Festa Major i el fet casteller.

A ningú se’ns escapa, però, que el moment actual, marcat per una pandèmia global, és una de les etapes més complicades que com a societat ens ha tocat viure. Com alcalde estic vivint aquest moment amb una barreja de preocupació i tristesa pels convilatans i convilatanes que ens han deixat per culpa d’aquest virus, pels negocis que han hagut de plegar, per totes les famílies i col·lectius més vulnerables, que ho estan passant realment malament.

Tanmateix, també tinc un sentiment de satisfacció i d’esperança perquè, en els darrers temps, la pandèmia ha fet sorgir i visibilitzar la tasca de moltes persones que ho donen tot per la nostra ciutat i pels seus veïns i veïnes. Els servidors públics, com els treballadors sanitaris, els cossos de seguretat i de protecció civil, els treballadors municipals i tots aquells que, en definitiva, són a primera línia (personal de neteja, d’establiments d’alimentació,...), han donat i encara estan donant en aquests moments de dificultat extrema el 100% de la seva expertesa per atendre les preocupacions, els dubtes i les necessitats de la població.

Vilafranca ha mostrat i continuarà mostrant el seu vessant més solidari. Ara toca, més que mai, ajudar-nos els uns als altres, pensar per sobre de tot en el bé comú de la salut col·lectiva i no en el gaudi individual. Si tots ho fem bé i ho fem units, amb responsabilitat i fermesa, segur que ens en sortirem. Fem d’aquesta pandèmia una oportunitat per ressorgir com a societat encara més forts, més compromesos i més solidaris.

Rebeu una cordial salutació i una abraçada ben forta,

Pere Regull i Riba
Alcalde

pujar inici

Accessibilitat