Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Residus

L'Ajuntament de Vilafranca és l'ens encarregat de fer una correcta gestió dels resius municipals i de definir els diferents sistemes de recollida més adequats segons les necessitats de la vila.

Prevenció de residus

Com podem allargar la vida de molts dels objectes que tenim i generar menys brossa?

A Vilafranca hi ha diversos comerços i tallers on es poden reparar objectes, i comprar-ne de segona mà, i fires on comprar objectes de segona mà o intercanviar-los. També hi ha nombroses aplicacions que permeten comprar i vendre objectes de segona mà (Vibbo, Wallapop, Milanuncios, etc.). I si no, podem plantejar-nos de donar-ho a algun conegut o entitat a qui pensem que li pot fer servei.

A l’hora de comprar, és important evitar els productes d’un sol ús, sobretot si són de plàstic, ja que es fabriquen amb petroli i triguen molts anys a desaparèixer del medi.

>> Més informació sobre comerços de segona mà i botigues de reparacions; fires d'intercanvi; consells per a la prevenció de residus en festes i la campanya 'Vilafranca lliure de plàstics' al web del servei de Medi Ambient.

Gestió de residus
 • Tipus de residu
  Recollim diferenciadament les diferents fraccions dels residus municipals amb la finalitat de poder-les reciclar. (+)
   
 • Tipus de recollida de residus
  Al municipi de Vilafranca hi conviuen diferents tipus de recollida de residus per tal de donar servei a les diferents necessitats de la vila. (+)
   
 • Deixalleries
  El municipi de Vilafranca compta amb les instal·lacions de la deixalleria municipal i també amb el servei de la deixalleria mòbil, que s'acosta a tots els barris. (+)
Normativa

Podeu consultar la normativa vigent en matèria de gestió de residus a l'apartat corresponent del web de Agència de Residus de Catalunya.

Podeu consultar les ordenances fiscals i municipals (art. 9 de l'ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana) en matèria de gestió de residus, en els següents documents pdf:

Indicadors de gestió de residus

Podeu consultar indicadors en matèria de gestió de residus en els següents documents.

Aquesta informació ha estat útil?
Yes!
No!
 Envia'ns un suggeriment

pujar inici

Accessibilitat