Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Organització del Govern

Els òrgans de Govern de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, són:

Ple de la CorporacióEl Ple municipal constitueix un dels màxims òrgans de govern i administració locals i té funcions d'aprovació de les actuacions i les polítiques institucionals de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Està format per 21 regidors i regidores, que s’encarreguen de les funcions deliberants d'ordenació, programació i control.
L’alcalde. L’alcalde presideix la corporació municipal i n’exerceix la representació, que convoca i presideix les sessions del Ple municipla i de la Junta de Govern. És el màxim responsable de la direcció el govern, del nomenament dels tinents d'alcalde i regidors i regidores del govern, i de l'execució de l'adminitsració muncipal.
La Junta de Govern Local És un òrgan de govern amb atribucions d'assessorament i assitència a l'Alcalde en les seves funcions de govern, i d'exercici de les que li siguin delegades pel mateix Alcalde o pel Ple.

La Junta de Portaveus està presidida també per l’alcalde Pere Regull i  formada pels portaveus de cada un dels grups municipals: Aureli Ruiz (JxV), Pere Sàbat (ERC), Francisco Romero (PSC), Noel Viñas (CUP), Montse Romagosa (VeC) i Eladio Garcia (Cs).

I s'han establert un total de 4 comissions informatives:
* Comissió informativa de Serveis centrals i Hisenda (també Comissió especial de Comptes i afers d'Alcaldia i Seguretat)
* Comissió informativa de Serveis a les persones i Promoció social
* Comissió informativa de Desenvolupament econòmic i Projecció exterior
* Comissió informativa d'Acció territorial i Serveis urbans

Aquesta informació ha estat útil?
 Envia'ns un suggeriment

pujar inici

Accessibilitat