Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca presenta una nova aplicació mòbil per utilitzar el bus urbà

13 de setembre de 2023

L´Ajuntament de Vilafranca del Penedès i l’empresa concessionària del servei de transport urbà, Autocars Penedès, han presentat avui la nova aplicació mòbil que permetrà millorar la informació i accessibilitat del servei de bus urbà de la ciutat.

El regidor d’Espai Públic i Mobilitat, Miquel Medialdea, el gerent d’Autocars Penedès, Josep Sivill, i Martí Jofre, CEO de Factual-NEMI, l’empresa encarregada de desenvolupar l’aplicació, han presentat aquesta eina, que ja es pot descarregar a Apple Store i Goggle Play amb el nom de PNDS Flexible. L’aplicació ha estat desenvolupada en el marc d´un projecte d'innovació europeu, on Vilafranca del Penedès participa conjuntament amb les ciutats de Loulé (Portugal) i Vitoria-Gasteiz (Euskadi) i la consultora Factual.

El projecte ha estat finançat pel EIT Urban Mobility, un organisme de la Unió Europea que  té com a objectiu accelerar noves solucions i fer possible la transició cap a un sistema de transport integrat i centrat en l'usuari.

El regidor Miquel Medialdea explicava que l´aplicació mòbil permetrà que els ciutadans de Vilafranca “puguin consultar la informació de parades i horaris a temps real del servei de bus que presta Autocars Penedès, així com realitzar reserves en les parades a demanda del servei en dies laborables i sol·licitar servei els dies festius. Aquests serveis a demanda, CridaBus i PasBus, actualment es poden sol·licitar a través de SMS i de trucades, i a partir d’ara també es podrà fer a través de l’aplicació. Aquestes millores permetran optimitzar encara més el servei”.

Proves amb un col·lectiu de gent gran

Martí Jofre, en representació de l’empresa NEMI que ha desenvolupat l’aplicació, comentava que ha estat especialment dissenyada per facilitar-ne l'ús a la gent gran i persones poc familiaritzades amb les eines digitals, com ho són una part important dels usuaris del servei de bus de Vilafranca. “Amb la col·laboració de l’Ajuntament vam organitzar una sessió amb un col·lectiu de gent gran de Vilafranca usuaris del transport públic per fer proves de la nova aplicació  i fruit d’aquesta sessió es van fer canvis. Es tracta d’una eina pilot en constant procés de millora i, per tant, qualsevol aportació per millorar la funcionalitat serà benvinguda”, ha dit.

Per part d’Autocars Penedès, Josep Sivill es mostrava satisfet de poder millorar el servei que l’empresa ofereix a Vilafranca. “La digitalització del servei i aquesta nova aplicació són un pas molt endavant. Com a empresa, tenim l’objectiu de socialitzar el transport públic, i aquí la informació i facilitar l’ús del transport urbà a les persones usuàries són fonamentals”, ha remarcat.

L’aplicació es pot descarregar mitjançant els enllaços següents:

https://play.google.com/store/apps/details?id=mobi.nemi.pnds&pcampaignid=web_share

https://apps.apple.com/us/app/pnds-flexible/id6447757132

Un cop descarregada, les persones usuàries es poden registrar de forma gratuïta i començar a utilitzar-la.

La implantació d’aquesta aplicació és una de les actuacions previstes en el Pla de Mobilitat Urbana de Vilafranca, aprovat el juny de 2022, per a la millora del servei municipal de bus urbà.

pujar inici