Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Pere Regull: "L’Ajuntament mantindrà l’esforç d’inversió en l’àmbit formatiu i de col·laboració amb el sector privat per afavorir l’ocupabilitat"

07 de abril de 2016

L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, a través del servei municipal d'Ocupació i Formació, ha registrat un total de 21.227 persones ateses, durant l'any 2015. Aquestes intervencions responen a l'activitat generada per cadascun dels 27 projectes que el servei té actualment en funcionament, amb l'objectiu d'afavorir l'ocupabilitat de la ciutadania.

L'alcalde de Vilafranca Pere Regull, acompanyat del regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Manel Montfort, ha presentat el balanç de l'any 2015, assenyalant aquesta xifra com a mostra de l'intens treball que es fa des del servei: “L'Ajuntament fa un esforç pressupostari per oferir un servei que no és de competència municipal i la voluntat és mantenir-lo, perquè creiem que cal fer aquest esforç i garantir un servei que si no, no oferiria ningú”. Regull ha valorat especialment la importància de la col·laboració entre els sectors públic i privat, que garanteix l'èxit del servei: “És molt important treballar de costat amb el sector privat perquè l'assessorament que puguem fer a la ciutadania sigui útil i per això, cal que siguem conscients de quines són les necessitats del mercat laboral”. 

El regidor J. Manel Montfort indicava que l'any 2015 el pressupost del servei d'Ocupació i Formació va ser d'1,5 milions d'euros, amb una recerca important de subvencions provinents d'altres administracions per cobrir-lo. Al departament hi treballen 40 persones, que han generat les 21.227 atencions en diversos àmbits: 30 persones són ateses diàriament per a informació, orientació i suport en la recerca de feina; s'han gestionat més d'11.500 ofertes de treball i s'han fet prop de 700 visites a empreses. Programes com Vilafranca Inclusió o el Sefed es consoliden fomentant l'ocupabilitat, al costat dels Plans d'Ocupació que durant el 2015 van generar un total de 88 contractacions. 

L'evolució de l'atur en els darrers mesos ha seguit una tendència a la baixa i ha caigut un 12% el percentatge de persones aturades. El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació ha valorat aquest descens en un territori “que és força estable, però que el 2013, amb el tancament d'una entitat bancària de referència i la implantació d'ERO en diverses empreses, va perdre llocs de treball directes i indirectes. L'Ajuntament de Vilafranca va treballar per mantenir al territori les empreses i l'any 2015 hem notat millora i tendència a la recuperació.” Montfort indicava que l'atur a febrer de 2016, data de la darrera actualització, és del 16,76%, xifra que ha de continuar millorar: “es continuarà vetllant per les persones amb més dificultats d'inserció laboral, a través dels programes ocupació”. Els perfils majoritaris als quals es destinen els Plans d'Ocupació són els joves, les dones i els col·lectius en risc d'exclusió social. Un 30% de les persones contractades en plans d'ocupació han trobat feina en l'empresa ordinària durant l'any 2015. 

pujar inici