Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Es planten 60 arbres de ribera en una acció de reforestació a la riera de Llitrà

14 de novembre de 2023


L’Agrupació Escolta i Guia Pere II i Santa Maria de Foix ha realitzat una activitat de reforestació forestal a l’entorn de la riera de Llitrà, en col·laboració amb l’ADF La Carrerada i el servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Aquesta és una activitat que permet sumar espais forestals al voltant dels cursos hídrics de la vila, afavorint el mosaic agroforestal i la biodiversitat al nostre municipi.


La reforestació es va fer el passat dissabte 11 de novembre, en un solar proper a la riera de Llitrà. Durant la jornada es van plantar un total de 60 arbres de ribera (àlbers, freixes, salzes...) per celebrar el seixantè aniversari de l’agrupació d’escoltes infantil i juvenil. L’actuació es va dur a terme amb el suport de l’ADF La Carrerada, que va contribuir amb tasques de transport dels arbres i de reg. L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès es va fer càrrec del subministrament dels exemplars d’arbres plantats.

L’any 2008 AEiG Pere II i Santa Maria de Foix va apadrinar un tram de la riera de Llitrà i durant els dos anys següents, el 2009 i 2010, van plantar arbres de ribera en diferents espais del tram. Catorze anys després, en aquells espais, hi trobem un bosc de ribera consolidat.

  
 

 

pujar inici