Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

SIT TIBI TERRA LEVIS. Maria José Planells

Dates i lloc: 

Del  31 de març al 30 d'abril de 2023
Sala dels Trinitaris

Horari: 

De dimecres a divendres de 17 a 20 h.
Dissabte de 18 a 20 h.
Diumenge de 12 a 14 h.

Organització i contacte: 

Servei de Cultura. Ajuntament de Vilafranca del Penedès

31/03/2023 - 17:00 a 30/04/2023 - 20:00

Els relats, símbols i rituals, van ajudar la humanitat a interioritzar tot el que no po­dia explicar, allò que requeria d’un espai comú o el que no pertanyia a un individu, sinó a una col·lectivitat.

La nostra societat moderna -o postmoderna- occidental cada vegada més individualitzada, de sequera espiritual i amb tanta pressa per existir, és troba molt allunyada d’aquestes accions.
Aquesta exposició pretén ser un espai, on detenir-se per uns minuts i conscien­ciar-se de l’efímer de la nostra existència per valorar allò que és viu. Fer el relat de la vida abans de morir com l’obra esce­nografia d’una vida. Relatar és un acte i sorgeix d’una necessitat de donar forma i sentit a la vida i de fer partícip a l’altre.
Com també, els rituals contribueixen a ordenar el temps, a posar ordre en el caos i ajuden a transitar per un terreny desco­negut. La instal·lació-acció Sit tibi terra levis que dona nom a l’exposició, serà una acció participativa i simbòlica en relació a aquesta mena de ritus.
I mirar-nos als propis ulls sense màs­cares, comprendre que el cos físic no és res més que una llar, una carcassa en què vivim durant un cert temps, fins a la tran­sició que en diem mort, serà altra obra a explorar.

Exposició emmarcada en el Festival Vilapensa 2023


pujar inici