Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

Exposició "Signes i escriptures" Col·lecció Suñol soler

Dates i lloc: 

Del divendres 28 d'octubre al diumenge 18 de desembre de 2022
Sala dels Trinitaris

Horari: 

De dimecres a divendres de 17 a 20h.
Dissabtes de 18 a 20h.
Diumenges de 12 a 14h.

Organització i contacte: 

Ajuntament de Vilafranca. Servei de Cultura

28/10/2022 - 17:00 a 18/12/2022 - 20:00

L’exposició Signes i escriptures reuneix quaranta-dues obres dels artistes Tàpies, Llimós, Rabascall, Aballí, Zush/Evru, Menegon, Alexanco, Viladecans, Aguilar, Chillida, Salinas, Millares, Socias, Villalba, Tolosa, Sabaté, Parramon, Broto, Teixidor, Boetti, Miralda, Weiner, Guzmán i Pazos, totes elles dels fons de la Col·lecció Josep Suñol.

L’exposició es divideix en quatre apartats i evoluciona del signe més indesxifrable a l’escriptura més llegible. En les obres  eleccionades, el missatge se’ns presenta de vegades explícit, d’altres suggerit, alguns cops amb referències textuals o ràfiques, però sempre a  través d’elements iconogràfics que reflecteixen la interacció de cada artista amb cada espectador, a través de llenguatges visuals que fan servir el signe, la lletra, l’alfabet, la paraula o l’escriptura com a part de la seva formulació estètica.

La finalitat de l’exposició és posar de relleu el paper del signe i l’escriptura en l’art del segle XX com a estructura del pensament i mitjà d’expressió de l’artista.


pujar inici

Accessibilitat